Укр Рус

Соя - Ну дууууже корисна :-)

Є в сої і вітаміни довголіття і антистаріння - групи В, D, Е, а також залізо, кальцій, фосфор - всього понад 30 мікроелементів. Чи не останню роль відіграє соя і для зміцнення кісток, вона дозволяє знизити шанс захворювання остеопорозом, при якому відбувається вимивання з організму солей кальцію, що супроводжується підвищеною крихкістю і схильністю до зламу кісток.

Соя це чудовий гарнір, основа для супів і овочевих рагу. А ще з відвареної сої можна приготувати смачні котлети, битки, гуляш і багато іншого.

Не варто забувати про соєвий соус, який дуже корисний і може спокійно замінювати сіль. З нього можна приготувати будь-які соуси: грибний, креветковий, рибний або гірчичний і використовувати в якості маринаду для м'яса, риби, морепродуктів для подальшого приготування на грилі. Продукти набувають характерну «глазур» і яскравий смак.

Писати про корисні властивості сої можна багато, але спробуйте Ви, що б переконатися!