Укр Рус

Місо-суп - багатство вітамінів в одній тарілці

Для всіх, хто вважає за краще отримувати користь від свого харчування корисно знати, що склад пасти - джерело вітамінів групи А і D і багатий кальцієм, залізом і цинком.

До складу супу ще входить такий важливий інгредієнт, як бульйон дасі або рибний бульйон, який і готується з сушених видів риб: тунця або сардини.

Решта спеції як уже зазначалося раніше, з'являються в залежності від пори року, але важлива особливість в тому, що для приготування супу всі інгредієнти в рецепті повинні поєднуватися між собою, щоб в повній мірі розкрити смак страви, аромат і що дуже важливо колір і текстуру.

Всі інгредієнти місо-супу або місосурі ділять на групи, в залежності від сполучуваності:

Тверді сезонні інгредієнти, у яких більш різкий смак поєднуються з нейтральними інгредієнтами або ж трохи пряними: цибуля-батун і сир Тофу.

Плаваючі сезонні водорості вакаме доповнюють потопаючий сезонний продукт картоплю.

Крім цих продуктів, у складі можуть бути редька дайкон, морква, гриби, риба і морепродукти і хоча місо-суп є вегетаріанською стравою, японці не відмовляють собі і в приготування м'ясного варіанта зі свининою або тондзіру.

Залежно від провінції Японії набір продуктів для місо-супу відрізнявся, але основа для бульйону усіма японцями була єдина, інші продукти піддавалися термічній обробці і вже в самому кінці з'єднувалися в одну готову страву, яка обов'язково подавалася в керамічному або емальованому посуді.

Як це прийнято традиційно, рідина випивалася нахилом посуду через край, а тверді інгредієнти з'їдалися бамбуковими паличками.

Про регіональні особливості місо-супу. Так в префектурах Аїті, Міє і Гіфу воліли місо з соєвих бобів, а ось в префектурах Тюгоку, Сікоку і Кюсю склад місо переважно з пшениці.

Незмінним протягом століть в Японії залишається той факт, що вживають місо-суп і відварений рис на сніданок, цікаво, що на сніданок його їли як знать, так і бідняки.

Це говорить про те, що всі без винятку японці поважають і визнають корисні властивості місо-супу.

Національний онкологічний центр Японії закінчив 13-ти річне дослідження, в якому взяли участь 265 000 чоловіків і жінок старше 40 років. За даними дослідження, з'ясували, що ті люди, які щодня вживали місо-суп, на 33% менше схильні до раку шлунка, ніж ті люди, які його ніколи не вживали.

Ще цікаве дослідження тривалістю в 10 років проводило міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії, протягом цього періоду вони спостерігали за більш 20 000 жінками у віці від 40 до 59 років.

Ті жінки, які з'їдали 2 тарілки місо-супу кожен день, знизили ймовірність розвитку раку молочної залози на 26%, ніж ті, які з'їдали 1 тарілку місо-супу, а три тарілки місо-супу знижувала ймовірність розвитку раку молочної залози на 40%.

Сейітіро Ямамото керівник досліджень повідомив про те, що в складі місо-супу є ізофлавіни, які і перешкоджають розвитку раку молочної залози через регулювання рівня жіночих гормонів - естрогенів.

Відомо, що саме рівень естрогенів впливає на розвиток ракових захворювань.

На сьогоднішній день місо-суп доступний кожному завдяки простому процесу приготування всього за кілька хвилин.

Часто він готується із застосуванням сухих концентратів в складі, суміші для рибного бульйону, водорості вакаме, інших спецій. Така суміш заслугувала популярність серед молоді і не тільки в Країні Висхідного сонця, адже приготування не займає багато часу, а з сухого концентрату можна без проблем отримати повноцінну основу для приготування знаменитого місо-супу, додавши інші інгредієнти з набору Місо-суп ТМ Hokkaido Club.