Спрінг-рол з кіноа та горіховою пастою
Інгредієнти:
Рисовий папір TM Hokkaido Club – 10 шт
Кіноа - 150 г
Огірок - 1-2 шт.
Морква - 1-2 шт.
Червоний болгарський перець - 1 шт.
Горіхова паста - 120 г
Кінза - 25 г
Лайм - 1 шт.
Соєвий соус TM Hokkaido Club - 3 ст. л.
Мед - 2 ст. л.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Гострий соус чилі - ¾ ч. Л.
Соус-заправка Бальзамік TM Hokkaido Club - 3 ст.л.
Приготування:
1. Розігрійте оливкову олію і обсмажте на ній кіноа протягом 2-3 хвилин. Потім додайте дві склянки води, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте ще 15-20 хвилин, поки рідина не вбереться.
2. Наріжте овочі тонкою соломкою.
3. Приготуйте соус: змішайте в невеликій мисці горіхову пасту з двома столовими ложками соєвого соусу, гострого соусу чилі, меду і соком половини лайма.
Якщо соус вийшов дуже густим, додайте трохи гарячої води.
4. Додайте в кіноа одну столову ложку соєвого соусу, сік половини лайма і остудіть.
5. Налийте теплу воду в велику тарілку або миску. Опустіть один лист рисового паперу в воду на кілька секунд, щоб він став м'яким. Покладіть лист на суху тарілку або обробну дошку.
6. На рисовий папір викладіть трохи кіноа, додайте нарізані овочі і зелень. Згортайте рол від себе, в процесі ущільнюючи його.
Скрутіть до половини листа, потім складіть бічні сторони всередину і закрутіть рол до кінця.
7. Повторіть той самий процес з рештою листами. Подавайте спрінг-роли разом з соусом Унагі, Теріякі або Бальзамік.
Смачного!