Укр Рус

Макі тека з тунцем

Інгредієнти на 3-4 роли:

 рис суші TM Hokkaido Club - 200г

 вода - 450 мл

для соусу:

 рисовий оцет TM Hokkaido Club - 120 мл

 цукор - 5.5 ст.л.

 сіль - 1.5 ст.л

 норі  TM Hokkaido Club - 8 листів 5см шириною

для начинки:

 тунець - 120 г

Приготування:

1. Підготувати зварений і заправлений рис для суші. (Спосіб його приготування ви знайдете в розділі РЕЦЕПТИ "Рис і соєві продуктів").

2. Тунець нарізати на тонкі брусочки шириною 1 - 1,5 см

3. На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см).

   Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.

4. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3-4 см, укласти  поперек брусочки риби, робити це легко і просто, так як  норі скручується під власною вагою.

5. Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб маки суші вийшли більш щільними.

   Змочити ніж водою і нарізати їх (товщина близько 1-1.5 см).

   Макі суші з тунцем готові!