Макі тека з тунцем
Інгредієнти на 3-4 роли:
рис суші TM Hokkaido Club - 200г
вода - 450 мл
для соусу:
рисовий оцет TM Hokkaido Club - 120 мл
цукор - 5.5 ст.л.
сіль - 1.5 ст.л
норі TM Hokkaido Club - 8 листів 5см шириною
для начинки:
тунець - 120 г
Приготування:
1. Підготувати зварений і заправлений рис для суші. (Спосіб його приготування ви знайдете в розділі РЕЦЕПТИ "Рис і соєві продуктів").
2. Тунець нарізати на тонкі брусочки шириною 1 - 1,5 см
3. На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см).
Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.
4. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3-4 см, укласти поперек брусочки риби, робити це легко і просто, так як норі скручується під власною вагою.
5. Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб маки суші вийшли більш щільними.
Змочити ніж водою і нарізати їх (товщина близько 1-1.5 см).
Макі суші з тунцем готові!