Укр Рус

Рол аляска з копченою куркою

Інгредієнти:

· Рис TM Hokkaido Club "Для суші" - 300 г

· Сир «Філадельфія» - 100 г

· Копчене куряче філе - 250 г

· Огірки - 1 шт

· Авокадо - 1 шт

· Цукор коричневий - 2 ч. Л.

· Оцет рисовий TM Hokkaido Club - 2 ч. л. 

· Hорі TM Hokkaido Club - 3 шт

· Кунжут TM Hokkaido Club - 100 г  

· Японський майонез - 40 г

· Васабі готове  TM Hokkaido Club - 40 г

Приготування:

1. Огірок нарізати скибочками, попередньо знявши шкірку. З авокадо зняти шкірку, розрізати навпіл, вийняти ложкою серцевину, потім також порізати скибочками.

    Підсмажити кунжут на сухій пательні і залишити охолоджуватися.

2. Розстелити харчову плівку на макісу (спеціальний килимок для приготування ролів), покласти половину листа норі.

3. Заздалегідь підготовлений рис розкласти тонким рівним шаром, залишаючи по 1 см норі вільними з кожного краю для склеювання.

4. Перевернути лист з рисом, щоб рис опинився на макісі, покритою плівкою, а лист водоростей - зверху.

5. Любителі гострого можуть нанести на норі шар васабі.

6. Потім по центру листа норі за допомогою кулінарного мішка видавити смужку сиру «Філадельфія».

7. Зверху сиру по всій довжині розмістити огірок і авокадо, потім копчене куряче філе. (Щоб рол був соковитішим, можна додати японський майонез).

8. Обережно загорнути рол, надаючи йому квадратну форму, розгорнути макису.

9. Обсипати рол кунжутом і знову загорнути в макису, щоб притиснути кунжут до рису.

10. Розрізати ролл на 6 частин, викласти на тарілку.

Смачного!