Рол аляска з копченою куркою
Інгредієнти:
· Рис TM Hokkaido Club "Для суші" - 300 г
· Сир «Філадельфія» - 100 г
· Копчене куряче філе - 250 г
· Огірки - 1 шт
· Авокадо - 1 шт
· Цукор коричневий - 2 ч. Л.
· Оцет рисовий TM Hokkaido Club - 2 ч. л.
· Hорі TM Hokkaido Club - 3 шт
· Кунжут TM Hokkaido Club - 100 г
· Японський майонез - 40 г
· Васабі готове TM Hokkaido Club - 40 г
Приготування:
1. Огірок нарізати скибочками, попередньо знявши шкірку. З авокадо зняти шкірку, розрізати навпіл, вийняти ложкою серцевину, потім також порізати скибочками.
Підсмажити кунжут на сухій пательні і залишити охолоджуватися.
2. Розстелити харчову плівку на макісу (спеціальний килимок для приготування ролів), покласти половину листа норі.
3. Заздалегідь підготовлений рис розкласти тонким рівним шаром, залишаючи по 1 см норі вільними з кожного краю для склеювання.
4. Перевернути лист з рисом, щоб рис опинився на макісі, покритою плівкою, а лист водоростей - зверху.
5. Любителі гострого можуть нанести на норі шар васабі.
6. Потім по центру листа норі за допомогою кулінарного мішка видавити смужку сиру «Філадельфія».
7. Зверху сиру по всій довжині розмістити огірок і авокадо, потім копчене куряче філе. (Щоб рол був соковитішим, можна додати японський майонез).
8. Обережно загорнути рол, надаючи йому квадратну форму, розгорнути макису.
9. Обсипати рол кунжутом і знову загорнути в макису, щоб притиснути кунжут до рису.
10. Розрізати ролл на 6 частин, викласти на тарілку.
Смачного!