Тофу-теріякі з соусом Унагі і зеленою цибулею
Для приготування вам знадобиться:
- 150 г бурого рису
- 50 мл соєвого соусу TM Hokkaido Club
- 50 мл соусу Унагі TM Hokkaido Club
- 0,5 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. меду
- 350 г твердого тофу
- 2 ст. л. рослинного масла
- 4-5 шт пір'їнок зеленої цибулі
- 1 ч. л. обсмаженого кунжуту TM Hokkaido Club
- 1 перець чилі і половина лайма для подачі
Приготування:
1. Рис відварити до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці.
2. Соєвий соус, тертий імбир і мед з'єднайте в невеликому сотейнику, додайте 50 мл води. Доведіть до кипіння і випарюйте приблизно 5 хв., Поки соус злегка не загусне.
3. Тофу наріжте скибочками завтовшки 1 см. Змастіть маслом з двох сторін. Смажте на сковороді-гриль до темних смужок, 2 хв. з кожного боку.
4. У цибулі підріжте кінчики пір'їнок, наріжте пір'я шматочками завдовжки 1 см. Перець чилі розрізати вздовж навпіл, видаліть насіння і наріжте поперек на тонкі півкільця.
5. Розкладіть рис в миски, збризніть соусом. Зверху викладіть обсмажений тофу, зелену цибулю, посипте чилі і кунжутом.
6. Полийте соусом Унагі і подавайте до столу.
Ваша страва готова! Смачного!